В AKP очаквали да видят в листите на ДПС Бахри Юмер и Шабанали Ахмед?

В AKP очаквали да видят в листите на ДПС Бахри Юмер и Шабанали Ахмед?

24rodopi.bg/Политика Екипът, отговарящ за връзките с България в управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКР) очаквал да види в кандидат

24rodopi.bg/Политика

Екипът, отговарящ за връзките с България в управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКР) очаквал да види в кандидатските листи на ДПС Бахри Юмер и Шабанали Ахмед.

Това бе най-коментираната тема след приема на турското генерално консулство в Пловдив по повод националния празник на южната съседка миналата седмица. Дипломатическото представителство отбеляза 29 октомври – Ден на Републиката, създадена от Мустафа Кемал Ататюрк.

Много гости имаше на приема, като впечатление правеше внушителното присъствие на активисти на ДПС. Най-коментирани обаче бяха появилите се в залата бивши лидери на партия ДОСТ – Бахри Юмер и Шабанали Ахмед, сочени от бившите си съпартийци за „дясната“ и „лявата“ ръка на Лютви Местан.

Ще попаднат ли изхвърлените от ДПС за предателство Бахри Юмер и Шабанали Ахмед в листите с кандидатите за депутати на Движението на следващите избори – това бе коментирано и от партийни функционери от Турция, които в петък и събота бяха на събиране в Източните Родопи. Бившият областен председател на ДПС в Кърджали и бивш кмет на Джебел и духовното лице Шабанали Ахмед, завършил образование в унитерситет, проверяван за връзки с Фетхуллах Гюлен, са и бивши народни представители от ДПС. Като такъв стаж в парламента има още един от учредителите на ДОСТ – Хюсеин Хафъзов, но той искал само ръководна длъжност в община, управлявана от партията.

Лидери: Изселническата общност не желае Шабанали, Бахри и Хафъзов в листите на ДПС, не заслужават и постове! – четете тук

Лютви Местан сам не яде кюфтетата – четете утре само в 24rodopi.com

Снимка: Генерално консулство на Република Турция в Пловдив

COMMENTS

WORDPRESS: 0