Уволнената пияна полицайка поиска 2 160 лева за… храна!

24rodopi.bg/Общество Полицайката, която бе дисциплинарно уволнена заради пияно шофиране в Кърджали, поиска от Областната дирекция на МВР да й бъде из

24rodopi.bg/Общество

Полицайката, която бе дисциплинарно уволнена заради пияно шофиране в Кърджали, поиска от Областната дирекция на МВР да й бъде изплатена сумата от 2160 лева.

Това е левовата равностойност за неосигурена храна, която в качеството си на работодател дирекцията е следвало да осигурява ежемесечно на жената в качеството й на служител на МВР за период от 18 месеца.

Припомняме, че 42-годишната служителка бе уволнена със заповед на вътрешния министър. Скандалният случай се разигра сутринта на 21 ноември 2022-ра година. Жената отива на работа с личния си автомобил. Странните маневри при паркиране обаче усъмняват пътни полицаи. Жената отказва тест с дрегер, но кръвната й проба малко по-късно отчита 2,75 промила алкохол.

Административният съд потвърди уволнението.

Кърджалийката обаче поиска по 120 лева на месец на храна, които не й били изплащани от 3 октомври 2021-ва до 3 април 2023-та, когато заповедта за уволнение е влязла в сила.

Районният съд в Кърджали отхвърли жалбата на бившия служител в сектор „Координация, административно и правно обслужване и човешки ресурси“ към отдел „Административен“ при Областна дирекция на МВР.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0