Увеличават с 15% кметските заплати в община Кърджали, ръст на доходите и на общинските съветници

Увеличават с 15% кметските заплати в община Кърджали, ръст на доходите и на общинските съветници

24rodopi.bg/Кърджали На предстоящото заседание на Общинския съвет в Кърджали ще се приемат възнагражденията на кмета на общината, кметовете на населе

24rodopi.bg/Кърджали

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Кърджали ще се приемат възнагражденията на кмета на общината, кметовете на населени места и на общинските съветници, считано от датата на полагане на клетвата – 08.11.2023 г. Предвидено е увеличение с 15% спрямо досегашните възнаграждения.

Със същия ръст са увеличени през месец септември и възнагражденията на работещите в общинската администрация. Така предложените възнаграждения на кметовете са съобразени с параметрите в чл.52 от Закона за държавния бюджет на Република България, приетия на 05.09.2023 г. общински бюджет 2023 и с текущото изпълнение на бюджета.

Определянето на възнагражденията на общинските съветници са регламентирани в проекта на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация за мандат 2023-2027 като същите са обвързани с възнаграждението на кмета на общината, председателя на Общинския съвет и с участието в заседания и комисии към Общински съвет-Кърджали.

5290 лева ще бъде основната заплата на кмета на Община Кърджали. Определянето на размера на основните възнаграждения в общинската структура ще бъде разгледана на предстоящата сесия на разпоредителния орган на12 декември.

Актуализацията на кметските заплати в страната ще се отрази в ръстово изражение и на възнагражденията на съветниците.

Колко ще получават селските кметове, четете по-късно!

COMMENTS

WORDPRESS: 0