Усмивки и цветя към Цвета Караянчева: Път и вода – какво повече му трябва на едно село?!

Усмивки и цветя към Цвета Караянчева: Път и вода – какво повече му трябва на едно село?!

24rodopi.bg/Избори Път и вода. Какво повече му трябва на едно село?!, питат в кирковското село Еровете. И един кмет като Ридван Емин, сърцат и честен

24rodopi.bg/Избори

Път и вода. Какво повече му трябва на едно село?!, питат в кирковското село Еровете. И един кмет като Ридван Емин, сърцат и честен, който дава мило и драго за своите хора. Благодарение на ГЕРБ в Еровете вече ползват вода от яз. „Мъглене“, а скоро ще стартира и ремонтът на въжения мост – единствената пътна връзка до селото.

За него преди 2 години по настояване на Цвета Караянчева, тогава председател на парламента, кабинетът на Борисов гласува 2 млн. лева. Вече е избрана фирмата-изпълнител. Очаква се скоро да започнат и строителните работи.

„Голямо добро ни направихте, всичко хубаво в нашето село се случва благодарение на ГЕРБ“, казват местните хора и плахо споделят страховете си, да не би общината да отклони за друго държавните пари за моста.

„Това няма как да стане, защото средствата са целеви“, отвръща Цвета Караянчева и вижда как грейва светлинката в очите на тия кротки, трудолюбиви и безхитростни хора, добри стопани, грижовни и великодушни. Напоследък не им е лесно. Животът поскъпна, фуражът се продава за левче, а млякото го изкупуват за 60 стотинки. В Балкана живеят, а плащат по 200 лева за кубик дърва. Няма оправия. Животът си тече тихо, като чучур на стара чешма… до следващото лято, когато ще се върнат децата и внуците от чужбина. И ще минат по новия мост за Еровете.

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

COMMENTS

WORDPRESS: 0