Условна за блъснат пешеходец, водачът: Сам се опря на капака!

24rodopi.bg/Общество Условна присъда получи водач на лек автомобил, блъснал възрастен мъж на пешеходна пътека в Кърджали. 6 месеца „лишаване от свобо

24rodopi.bg/Общество

Условна присъда получи водач на лек автомобил, блъснал възрастен мъж на пешеходна пътека в Кърджали. 6 месеца „лишаване от свобода“ е наказанието, което бе отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Инцидентът станал на кръстовището във „Веселчане“. 54-годишен водач на „Шкода“ предприема ляв завой от „Осми март“ в посока Ардинския мост. Тогава автомобилът блъска пресичащ 76-годишен. Вследствие на удара потърпевшият получава фрактура на крака.

„Пешеходецът бил неадекватен и тръгнал да пресича в последния момент. Когато го видял, набил спирачки, при което пострадалият се изплашил, опрял се с лакътя на капака и слязъл надолу“. Това пък бяха мотивите на водача при обжалването на присъдата. Тя обаче бе потвърдена и от Окръжния съд.

Шофьорската книжка на водача е отнета за два месеца.

Произшествието става на същото място, където млад мъж бе убит от лек автомобил, чийто водач се движил с над 100 километра в час. След подписка в целия град, на натоварени участъци от пътната мрежа бяха изградени повдигнати пешеходни пътеки.

COMMENTS

WORDPRESS: 0