Условна и 1 500 лв глоба! Осъдиха 57-годишния, който се опита със 100 евро да спре проверка за алкохол и наркотици

Условна и 1 500 лв глоба! Осъдиха 57-годишния, който се опита със 100 евро да спре проверка за алкохол и наркотици

24rodopi.bg/Криминале В проведено съдебно заседание по реда на съкратеното съдебно следствие, състав на Окръжен съд – Кърджали постанови осъдителна п

24rodopi.bg/Криминале

В проведено съдебно заседание по реда на съкратеното съдебно следствие, състав на Окръжен съд – Кърджали постанови осъдителна присъда, с която призна за виновен подсъдимия И.С.А., на 57 години за извършено престъпление по чл.304а, във вр. с чл.304, ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.

Подсъдимият бе признат за виновен за това, че 23.07.2023 г. в гр. Джебел дал подкуп – 1 брой банкнота с номинал от 100 евро на полицейски органи – младши инспектори от Участьк – Джебел при Районно управление – Момчилград, за да не извършат действие по служба – като водач на лек автомобил да не му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол и тест за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози, и бе осъден на наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, след намаляването му с една трета съгласно чл.58а, ал.1 от Наказателния кодекс, като изпълнението на същото наказание бе отложено с тригодишен изпитателен срок.

Със същата присъда за извършеното престъпление на подсъдимия бе наложено и наказание „глоба“ в размер на 1500 лева.

Присъдата на съда не е окончателна и може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Пловдив.

COMMENTS

WORDPRESS: 0