Усещане за война: Битка на паркинга, на плажа, за вежди, нокти… Нима в България сме толкова зле!?

Усещане за война: Битка на паркинга, на плажа, за вежди, нокти… Нима в България сме толкова зле!?

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари Обикаляш моловете и булевардите във Варна и стигаш до извода, че на това, което виждат очите ти, ушите няма да повяр

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари

Обикаляш моловете и булевардите във Варна и стигаш до извода, че на това, което виждат очите ти, ушите няма да повярват.

Странно е да усещаш войната в Украйна във варненски мол, паркинга на Морската градина, плажа.

Усещане 1: Украинците правят нещата на ротационен принцип. Докато едните „воюват“, другите са на морска почивка в България. После си разменят местата и ролите.

Усещане 2: Във войната участват бедните. И умират.

Богатите печелят. Не само тези, които продават оръжия.

Усещане 3: Украйна ще победи, ако всички батки, които карат джипове с украински номера из Варна, Бургас и др., се върнат и грабнат автомати да бранят родината си.

Усещане, че това е един далечен конфликт, който някак си дори не засяга плажуващите украинци. Сякаш съвсем различни държави мерят силите си в Украйна. Тук битката е за по-доброто място на плажа, на паркинга, по-добре оправените вежди, нокти…

 

  1. S. Преди две седмици предоставих на 24rodopi.com подобна дописка, но акцентът звучеше скандално: Ако изкараме украинците от 5-звездните ни морски хотели, те ще направят капризно кръгом и ще се върнат в земите си, в които има война. Което пък ще покаже колко зле изглеждаме като държава в очите дори на бягащите от война и колко трудно се живее на тази територия.

Вярвам, че след снощното емоционално изявление на вицепремиера Калина Константинова за капризите на бежанците, ще си видя думите в медията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0