USA-дипломат научи изпреварващо списък „Добрите новини за Кърджали`2024“

24rodopi.bg/Общество Кърджали ще продължи да поддържа и надгражда взаимоотношенията с побратимената американска община Елхарт. Това отбеляза кметът

24rodopi.bg/Общество

Кърджали ще продължи да поддържа и надгражда взаимоотношенията с побратимената американска община Елхарт.

Това отбеляза кметът на Кърджали Ерол Мюмюн по време на срещата си със заместник-посланика на САЩ Андриа Брулет-Родригез, която отново бе гост в града край Арда.

Община Кърджали поддържа топли взаимоотношения със САЩ. Имаме побратимена община Елхарт. Улица в Кърджали носи името на първия американски президент Джордж Вашингтон, а в Елхарт има парк, носещ името на Кърджали.

Изразих желанието на общинското ръководство да се побратими с още общини в САЩ, сподели кметът на Кърджали.

За нас вашата подкрепа е изключително важна, посочи пред американския дипломат Ерол Мюмюн. След срещата той отбеляза:

„Запознах г-жа Андриа Брулет-Родригез с бъдещи големи проекти, които предстои да се реализират в Кърджали като изграждането на болница „Сърце и мозък“ и създаването на Първия частен медицински университет в България. Също така споделих, че предстоят сериозни инвестиции в инфраструктурата, след като държавата отпусна 50 млн. лв. за ремонти на улици, общински пътища, саниране на детски градини, цялостно облагородяване на най-големия квартал в града – „Възрожденци“.

Ние като местна власт си поставяме две основни цели – да задържим младите хора и в същото време да създадем условия за живот, така че тези, които са емигрирали зад граница да се върнат по родните си места“.

За заместник-посланик Андриа Брулет – Родригез това е трето и последно посещение в Кърджали, тъй като през юли й предстои да напусне дипломатическата мисия на САЩ в България.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0