US полковник обяснява какво се случва в Украйна, а у нас отново коментират: „Кърджали е продаден отдавна от Винету!“

US полковник обяснява какво се случва в Украйна, а у нас отново коментират: „Кърджали е продаден отдавна от Винету!“

24rodopi.com/Общество -В Кърджали призоват Турция и тя ги чуе, какво ще стане бе, серсем? И там е предимно турско население и какво, да завземат те

24rodopi.com/Общество

-В Кърджали призоват Турция и тя ги чуе, какво ще стане бе, серсем? И там е предимно турско население и какво, да завземат територията ли ни?
-В Кърджали няма ядрени централи, за разлика от Украйна!
-Ако Ердоган влезе в Кърджали ще го посрещнат с овации като месия.
-Опазил ни Аллах от Ердоган.
-„Ако то“, никой не тероризира етническите турци в Кърджали както укронацистите тероризираха гражданите на Донецк и Луганск! После Турция и България са в НАТО, нали? И България с нищо не застрашава сигурността и суверенитета на Турция. Нещо сещаш ли се за кардинални разлики в случая???
-Кърджали е продаден отдавна от Винету чака се само удобен момент.

Поредната интернет кавга след нелепото сравнение „Украйна-Кърджали“ от „джендър учител по история“, който преди години открито се подиграваше и с образа на Васил Левски. Този път коментарите са във връзка с преводен материал на агенция „Блиц“ от американския телевизионен канал Fox News.

Публикацията:

„Пенсионираният полковник от армията на САЩ Дъглас Макгрегър даде изчерпателен отговор на въпросите какво се случва в Украйна и какви са непосредствените перспективи за самата Украйна в ефира на американския телевизионен канал Fox News.
„Защо мислите, че Владимир Путин прави това, което прави? Каква е крайната му цел? – пита домакинът.
„Владимир Путин прави това, за което ни предупреждава през последните 15 години: че няма да толерира американски войски и ракети на границата си. Точно както ние не бихме търпели руски войски и ракети в Куба. Ние го игнорирахме и той в крайна сметка взе мерки.
Той многократно е казвал, че влизането на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо за Русия.
Това, което вече се случи, е, че боевете в Източна Украйна всъщност почти приключиха. Всички украински войски, разположени там, са обкръжени и отцепени, има около 30-40 хиляди от тях на югоизток (според Макгрегър). Ако не се предадат в рамките на следващите 24 часа, подозирам, че руснаците в крайна сметка ще ги унищожат.
Казахме му, президентът на САЩ каза, че ако се надява на неутрален статут на Украйна, ние ще го подкрепим. Мисля, че Владимир Путин ще направи това за Западна Украйна, частта отвъд Днепър. Но за тази част на изток не съм сигурен какъв е планът му: да създаде друга република или да я присъедини към Русия. Защото исторически – това е руска територия.
Но западните украински територии не са. Той знае това и тази част от Украйна ще са приемливи за Русия като неутрална държава.

Водещият пита: „Аз не съм военен експерт, дори не съм специалист по география, но ако той (Путин) окупира Украйна, а Украйна граничи с Полша, а Полша е страна от НАТО, това не означава ли, че той просто ще продължи да взема държава след държава, докато страните от НАТО не се изчерпят?
Полковникът въздъхва тежко и казва:
„Струва ми се, че си струва да повторя: Путин не се интересува от преминаването на Днепър и насочване на запад към полската граница. Той е напълно готов за неутрален статут на тези територии по австрийски или финландски модел. Той не иска война с нас, армията му е твърде малка за това, икономиката му е по-малка от тази на Южна Корея.
Ние му вменяваме неща, които той не иска, както обикновено се опитваме да демонизираме него и страната му.
Това, което трябва да запомним, е, че Украйна е четвъртата корумпирана държава в света. Това далеч не е свободна демокрация, яркият пример, както всички казват. Зеленски затваря журналисти и политически опозиционери.
Мисля, че трябва да стоим далеч от това. Американците мислят, че трябва да стоим настрана, европейците мислят, че трябва да стоим настрана. Ние трябва да спрем доставките на оръжие за Украйна и да спрем да ги подтикваме да умират за това безнадеждно начинание.

Водещият уточнява: „Казвате да стоим настрана, тоест без санкции, без военна подкрепа, просто нека Русия вземе частта от Украйна, от която се нуждае?“
„Да, точно така. Не виждам причина да се бием с Русия за нещо, за което говорят от години, а ние просто игнорирахме. И по-важното: там (в Украйна ) населението е неразличимо от руското.
Знаеш ли какво е най-ужасното? Ние не изпращаме нашите военновъздушни сили да се бият, но насърчаваме украинците да умират ненужно в битка, която не могат да спечелят.
Ще провокираме безпрецедентна хуманитарна катастрофа, ако всичко това не спре”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0