Урок по правораздаване – шестокласници в Окръжния съд

Урок по правораздаване – шестокласници в Окръжния съд

Окръжен съд –Кърджали взе участие в информационна кампания „Ден на отворените врати“, която се провежда ежегодно в органите на съдебната власт и цели

Окръжен съд –Кърджали взе участие в информационна кампания „Ден на отворените врати“, която се провежда ежегодно в органите на съдебната власт и цели да се спомогне за повишаване на правната култура на гражданите и изграждане на по-голямо доверие в съдебната система.

Председателят на съда – Веселина Кашикова, служителят „Връзки с обществеността“ – Христина Русева, и съдебният помощник – Петя Петкова, посрещнаха ученици от шести клас на Средно училище „Владимир Димитров-Майстора“ – Кърджали, заедно с техните преподаватели.

Веселина Кашикова откри срещата, като поздрави учениците и преподавателите и им представи каква е идеята на информационната кампания „Ден на отворените врати“.

Чрез предварително подготвена мултимедийна презентация, Христина Русева представи пред шестокласниците информация за това „кой кой е в съда и в съдебната зала“, „поведението и правилата, които следва да се спазват в съдебната зала“, както и „какви са правата и отговорностите на свидетеля“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0