УЕФА разследва мач от средата на май в Първа лига! Какви ги вършете тогава „Арда “

УЕФА разследва мач от средата на май в Първа лига! Какви ги вършете тогава „Арда “

24rodopi.bg/Спорт УЕФА разследва мач от елитното футболно първенство на България, който е изигран в средата на май. Очакват се тежки санкции. Новина

24rodopi.bg/Спорт

УЕФА разследва мач от елитното футболно първенство на България, който е изигран в средата на май. Очакват се тежки санкции.

Новината съобщи спортният министър Радостин Василев. Той разкри, че от Европейската футболна централа е постъпил сигнал за съмнителен мач от българския елит. Свързаният през годините с „Арда 1924“ Василев не пожела да сподели имената на замесените отбори, но каза, че последствията могат да бъдат много сериозни.

„От Брюксел ме информираха, че в средата на месец май се разследва съмнителен мач в България. Сигналът е от УЕФА за двубой от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни“, каза в студиото на бТВ министърът.

„Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото, са отражение, че те не желаят да се борят с него и това доведе до оранжевата нота (голяма вероятност за манипулация на футболен мач) за този двубой“, отбеляза още Василев.

Министърът на младежта и спорта коментира и появилите се снимки на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов със считания за „бащата на черното тото“ Дан Тан.

„Мисля, че г-н Борислав Михайлов е на дъното по репутационна скала в държавата. Само в България такива снимки се подминават с лека ръка. На други места щяха да последват оставки и разследвания. Не желая да се срещам с Борислав Михайлов“, добави Радостин Василев.

Както вече 24rodopi.com писа, „Арда 1924“ постигна съмнителни резултати тази пролет, но те бяха преди визирания период.

На 22 април „Арда 1924“ и „ЦСКА 1948“ завършиха 3:6 в Кърджали. На 7 май, пак на стадиона в парк „Простор“, „Сините от Кърджали“ направиха зрелищно 4:4 с „Локомотив“ (Пловдив), като до 75-ата минута домакините водеха с 4:1.

В средата на миналия месец – 13 май, „Арда 1924“ падна от „ЦСКА 1948“ в столицата с 1:5, който резултат също може да се нарече съмнителен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0