Удари шефа и рече: Вземам 650 лева, как да гледам бебе?!

Удари шефа и рече: Вземам 650 лева, как да гледам бебе?!

24rodopi.bg/Регион Ниски заплати, страх от уволнение, скатаване от работа и накрая екшън дори за малкото пари възнаграждение. Реалности от съвремието

24rodopi.bg/Регион

Ниски заплати, страх от уволнение, скатаване от работа и накрая екшън дори за малкото пари възнаграждение. Реалности от съвремието в Родопите.

„Имам едно малко дете, за което трябва да се грижа, на осем месеца е. Във фирмата получавах 650 лева, дори не ми стигаха. Моля за по-ниско наказание…“.

Думите в съда на родопчанин, изправен пред Темида по Указа за борба с дребното хулиганство, съобщава в новия си брой „Родопи voice“. Мъжът е служител на чистотата в Смолян, вдигнал скандал на свой колега и… ударил с юмрук шефа си.

Всичко се разиграло в двора на фирмата, а причината-отказ на служителя да изпълни втори курс по разчистване на улица в областния град за деня.

„Аз напсувах шефа, защото ме изгони от работа. Хвана ме отзад за дрехата и ми каза да изчезвам и че няма да работя повече там. Длъжността ми е събирач на боклук във фирмата. Назначен съм от два месеца, скоро съм започнал работа. Преди това работих в Германия на корабите. Аз му обясних, че вчера един курс стига, и че днес ще направим два курса. Вчера трябваше да направя два курса, но ми беше лошо и затова направих един, болеше ме главата, не можах да направя повече. Ходих в болницата. На следващия ден отидох да правя два курса, но той ме изгони. Имам бебе на два месеца, как да го гледам като остана без работа?“, посочи в съда служителят.

Според свидетели обаче, историята е по-различна. Мъжът тръгнал да се разправя с шофьора на камиона, защо бил „изпят“ на шефа. „Той се нахвърли срещу мен да ме удря, удари ме в рамото, взе да ме псува на майка, каза, че излезе навън и ще ме трепе, ще ме бие. Аз си стоях и тогава дойде шефът, мъчеше да го отдръпне и той взе да скача и на него“, разказва шофьорът на сметопочистващия автомобил. На място е извикана полиция. Съставен е акт.

Случката достигна и до съда в Смолян. Районните магистрати наложиха наказание от 3 денонощия арест. Окръжните обаче го отмениха с глоба в размер на 400 лева спрямо 24-годишния мъж.

COMMENTS

WORDPRESS: 0