Удар, смърт, болка – застраховател поиска 61 бона от водач

Удар, смърт, болка – застраховател поиска 61 бона от водач

24rodopi.bg/Криминале 61 750 лева ще трябва да плати водач на застрахователна компания след катастрофа с жертва и тежко пострадал пътник. Това реши

24rodopi.bg/Криминале

61 750 лева ще трябва да плати водач на застрахователна компания след катастрофа с жертва и тежко пострадал пътник.

Това реши Окръжният съд в Кърджали. Сумата представлява изплатеното обезщетение от страна на дружеството на оцелелия потърпевш от инцидента.

Припомняме, че произшествието възникна около 2,20 часа сутринта на 8 януари 2016 година. Лек автомобил „Фолксваген Голф” (на снимката) се движи с несъобразена скорост по булевард „Христо Ботев” в кърджалийския квартал „Възрожденци”. В автомобила са трима млади мъже от кърджалийско село. На лек завой водачът губи контрол над превозното средство и то се забива в бетонен стълб. На място загива 30-годишен мъж, водачът и другият пътник са тежко ранени.

Шофьорът е употребил алкохол. Той получи 3 години и 2 месеца „лишаване от свобода“, като ефективната присъда се оказа най-тежката в региона след ПТП. Тя бе потвърдена както от Апелативния, така и от Върховния съд.

Изплатеното обезщетение на потърпевшия пътник е било формирано при 30% съпричиняване на инцидента. Защитата на обвиняемия настоя процентът да бъде 60, поради факта, че пострадалият е бил без колан и добре е осъзнавал, че се качва в автомобила на пиян водач.

COMMENTS

WORDPRESS: 0