Учредител на ДПС и първи координатор за Турция предупредил още на 17 май: Нещата тук са зле!… Чакъров му отговорил: Не знаеш, бомба сме!

24rodopi.bg/Политика Един от учредителите на ДПС и първи главен координатор на Движението за Турция – Мюмюн Йълмаз, предупредил още на 17 май Джевдет

24rodopi.bg/Политика

Един от учредителите на ДПС и първи главен координатор на Движението за Турция – Мюмюн Йълмаз, предупредил още на 17 май Джевдет Чакъров, че партията ще се провали на парламентарните избори на 9 юни в изселническите квартали. Съпредседателят, който отговаряше за изселническото гласуване, обаче го отрязал за среща с категоричното: Не знаеш много неща, много сме добре! В истанбулския квартал „Картал“ съм и всичко е повече от добре“.

Това разкри пред 24rodopi.com самият Мюмюн Йълмаз, който още пази първото пълномощно на Ахмед Доган на координатор за Турция. Йълмаз и екипът му са организирали изборите в периода от 1994-та до 2005 година.

Мюмюн Йълмаз успял да каже на Чакъров само, че при толкова много секции ще има катастрофален резултат, защото не се работи на терен.

„Когато ние организирахме кампанията, в изборния ден се стигаше до 2 000 гласа от секции. Урните бяха крайно недостатъчен брой, но работехме с ентусиазъм, имаше мерак. Стигнахме до 110 хиляди гласа на президентските избори, които бяха спечелени от Георги Първанов. Сега има 166 секции, много пари и катастрофа в изборния резултат“, отбелязва Мюмюн Йълмаз.

COMMENTS

WORDPRESS: 0