Ученици от „Славейков“ част от групата „1 000 000 мислим за климатичните проблеми“

24rodopi.bg/Образование В кърджалийското СУ "П.Р. Славейков" се проведе работилница - игра "Климатична фреска" заедно с фасилитаторите от сдружение "

24rodopi.bg/Образование

В кърджалийското СУ „П.Р. Славейков“ се проведе работилница – игра „Климатична фреска“ заедно с фасилитаторите от сдружение „Горичка“ Мартин Заимов и Гергана Берова. Учители и ученици от прогимназиалния и гимназиалния етап взеха участие в интерактивния уъркшоп на тема „Климатични промени“.

В рамките на 3 часа участниците търсиха причинно-следствените връзки между човешката дейност и измененията в климата, споделяха преживявания и емоции и идентифицираха възможни решения за по-добро бъдеще за планетата.

„Климатична фреска“ е уъркшоп, създаден във Франция през 2015 г., като от 2018 г. досега в целия свят са участвали над 1 000 000 души, от които 2500 в България. Така СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали стана част от глобално движение, а част от учителите ще се обучат допълнително да станат фасилитатори на „Климатична фреска“ и ще правят работилницата заедно със своите ученици като част от програмата по природни науки.

COMMENTS

WORDPRESS: 0