Убитият ММА боец Тути снабдявал международна банда с наркотици

Убитият ММА боец Тути снабдявал международна банда с наркотици

24rodopi.bg/Криминале Разследването разполага с категорични данни, че убитият Тургай Сали-Тути е снабдявал международна банда, в която е бил и килъръ

24rodopi.bg/Криминале

Разследването разполага с категорични данни, че убитият Тургай Сали-Тути е снабдявал международна банда, в която е бил и килърът му Виктор Омар, с наркотици. Те са действали в Гърция. А Тути е контактувал с тях при честите си пътувания зад граница заради легалния бизнес с хранителни добавки.

Веднъж е свидетелствал срещу тях и доста хора са отишли в затвора. Предстояло е и още едно дело, по което Тути е бил свидетел, но все още не бил дал показания. Затова версията, че става въпрос за вендета заради предателство, е най-вероятната засега. Виктор Омар ще изчака началото на делото срещу него в хасковския арест.

Мексиканският цирков танцьор е единственият засега задържан и обвинен в убийството на ММА боеца от Хасково Тургай Сали-Тути.

Прокуратурата в Хасково повдигна на Виктор Омар (на снимката) обвинения по чл. 115 и 116 от Наказателния кодекс. Те са за убийство с огнестрелно оръжие, за което стрелецът може да получи наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор и дори най-тежкото – решетки до живот без право на замяна. На 10 февруари той влиза в България през Македония с автобус. След това отива до Кърджали, откъдето наема кола по системата “Рент-а-кар”, припомня всекидневникът „Телеграф“. С нея е влязъл на 12 февруари в Хасково и е заснет от системата за видеонаблюдение в града. Мексиканецът е провел многократно наблюдение на жилището на бъдещата си жертва. Уловен е и от камерата на входа на къщата на Тути. В неделя около 1,30 часа е издебнал Тургай Сали и стрелял поне два пъти в гръб.

Снимки: Фейсбук и Божидар Събев, „Телеграф“

COMMENTS

WORDPRESS: 0