Убиха полицай на границата, стрелецът избяга в Турция

24rodopi.bg/Криминале Един полицай е убит при стрелба в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция, съобщава Нова тв. Инцидентът става око

24rodopi.bg/Криминале

Един полицай е убит при стрелба в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция, съобщава Нова тв.

Инцидентът става около 20:35 ч. в понеделник вечерта, когато неизвестен стреля по наряд от служител на „Гранична полиция” и военнослужещ. Пограничният патрул е охранявал границата в района на село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели служителят на „Гранична полиция” е починал на място, а военният е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Незабавно към мястото са насочени най-близко намиращите се гранични полицаи.

За инцидента са информирани турските гранични власти, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района.

Загиналият полицай е от Елхово.

Към мястото отпътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Във връзка със случая се отменя официалното отбелязване на празника на националната полиция – 8 ноември.

Снимки: Google Earth

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0