Убиха Чакал – едно от най-добрите ловни кучета в Родопите! (снимки)

24rodopi.com/Регион/Криминале Едно от най-добрите ловни кучета в Родопите бе убито по време на лов, разкриха за 24rodopi.com авджиите, които се опита

24rodopi.com/Регион/Криминале

Едно от най-добрите ловни кучета в Родопите бе убито по време на лов, разкриха за 24rodopi.com авджиите, които се опитали да спасят „преследвача“ на глигани.

Кучето Чакал било простреляно от ловец, който отрича да е стрелял по любимеца на дружинката в Черноочене.

„Да, информацията ви е вярна. Загубата е голяма. Чакал от породата „Посавско гонче“ беше на 9 години, едно от най-добрите ловни кучета в региона. Голям преследвач на диви прасета. Инцидентът стана в събота.

Глиганът е бил усетен и подгонен от кучето в гора на територията на община Черноочене. Преследването продължило до района на Дъждовница и дивото животно влязло във водите на язовир „Кърджали“. Кучето и глиганът плували около 350 метра до брега. На 10 метра след водната ивица Чакал е бил прострелян смъртоносно“, потвърди пред 24rodopi.com Хюсеин Шабан, председател на ловната дружинка в Черноочене.

При аутопсията е станало ясно, че фаталният изстрел бил възпроизведен от ловна карабина.

Преследваният глиганът успял да избяга.

На снимките: Простреляният Чакал (на голямата). Кучето след успешен лов преди 2 години – на 3 януари 2019 г. (на малката)

COMMENTS

WORDPRESS: 0