Турската звезда с най-много участия в Кърджалийско се кандидатира за кмет

Турската звезда с най-много участия в Кърджалийско се кандидатира за кмет

24rodopi.bg/Общество Турската звезда с най-много участия в Кърджалийско през годините – поп певецът Хакан Пекер, е кандидат за кмет на община. Съсе

24rodopi.bg/Общество

Турската звезда с най-много участия в Кърджалийско през годините – поп певецът Хакан Пекер, е кандидат за кмет на община. Съседите ще гласуват на местни избори на 31 март 2024 година.

Хакан Пекер ще се кандидатира за кмет на Сафранболу – град с древна история, става ясно от публикации в турските медии.

На 17 декември 1994 г. старинният район на Сафранболу е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО заради великолепните образци на класическа османска архитектура.

Над 70 000 души живеят в града, който е в състава на вилает Карабюк.

За последно Хакан Пекер посети област Кърджали в края на юли т. г. Той изнесе концерт на стадиона в Крумовград в рамките на празника „Среща на крумовградчани от близо и далеч“.

Попитан дали ще се кандидатира за кмет на Сафраноглу, Пекер отговаря: „Знае ли се, имам много хубави проекти. Градът на изкуствата и културата зае своето място сред градовете на историческото наследство на ЮНЕСКО преди години. Нека засега го наречем съдба“. Той завършва с рефрен от негов хит: „Тогава (когато стане ясно – б. р.) изпрати огъня си към мен!“.

На снимките: Хакан Пекер пее пред хиляди в квартал „Възрожденци“ в Кърджали преди години и на стадиона в Крумовград преди дни

COMMENTS

WORDPRESS: 0