„Трудни и сложни времена, но трябва да сме силни“ и… елхата в Ардино грейна

Грейна Коледно-новогодишна елха на Ардино. Тя е живо дръвче и се намира в централния парк в града, а светлините й бяха запалени от кмета на общината и

Грейна Коледно-новогодишна елха на Ардино. Тя е живо дръвче и се намира в централния парк в града, а светлините й бяха запалени от кмета на общината инж. Изет Шабан. Това стана на специално празненство, подготвено от талантливите деца на Ардино. Мероприятието бе уважено от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и ръководството на общината. Въпреки дъждовното време се събраха и много граждани.

Кметът на община Ардино поздрави всички присъстващи, пожела на тях и техните семейства здраве, много щастие, късмет и весело посрещане на предстоящите Коледни и Новогодишни празници. „Живеем в трудни времена, във време на глобална пандемия от коранавирус. Макар и времената да са трудни и сложни, ние трябва да сме силни, за да ги преодолеем“, заяви инж. Изет Шабан. Той подчерта, че отиващата си 2021 година е била трудна, но не са спрели да работят за благото на хората. Реализирани са и са на път да приключат много проекти, които ще променят облика на града и Общината.

Инж. Изет Шабан призова присъстващите да участват активно в управлението на Общината с идеи и предложения. „Всяко ваше мнение е изключително важно за нас, защото очакваме заедно да управляваме Общината“, каза още инж. Изет Шабан.

Преди да грейне елхата, празнично настроение с изпълненията си създадоха талантливите деца на Ардино. В програмата участие взеха детската театрална школа към Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) – ОДК град Ардино, детска вокална група „Славейче“ при читалище „Родопска искра“, чиито ръководител е Дамла Йорданова и клубът за народни танци към СУ „Васил Левски“ с ръководител Светлана Карамфилова. Децата искрено се забавляваха и подариха песнички и танци на всички, които дойдоха, за да празнуват.

И тази година заради продължаващата епидемична обстановка, община Ардино, отмени традиционния коледно-новогодишен концерт по случай празниците. Отчетът на кмета инж. Изет Шабан за отиващата 2021 година ще бъде публикуван в писмен вид в официалния сайт на общината, официалната фейсбук страница и в новия брой на общинското издание „Ардински глас“.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0