Трима изселнически шефове в балканския поход към Дяволския мост

Трима изселнически шефове в балканския поход към Дяволския мост

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с ръководствата на три изселнически организации от Бурса. На нея присъстваха Мюмюн Тенекеджи, пр

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с ръководствата на три изселнически организации от Бурса. На нея присъстваха Мюмюн Тенекеджи, председател на Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в Нилюфер, председателят на Сдружението на момчилградчани в Бурса и Почетен гражданин на Момчилград Хасан Йозтюрк, и председателят на Сдружението на изселниците от Подунавието и Лудогорието в Бурса Сюлейман Улусой. В срещата участваше и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Гостите от Турция са на визита в града под Белите брези в рамките на туристическия поход „Вървим по Балканските стъпки“ с маршрут по вековния път през Дяволския мост за Латинка – Гълъбово – Вишнево – Баните.

Кметът инж. Изет Шабан запозна гостите от южната ни съседка с инвестиционната програма на общината, както и с туристическите обекти, които се намират на територията на общината. Той отбеляза, че тази година общинското ръководство има идея да организира среща в Бурса, на която да се съберат изселници от Бурса, с корени от Ардино.

„През последните две години пандемията от коронавирус не ни позволи да бъдем заедно на традиционната Ардинска вечер в Бурса, организирана от земляческото Сдружение на Ардинци. Трябва да направим така, че отново да се съберем всички заедно и да покажем, че Ардино наистина е в сърцата ни. Да запазим традицията. Човек не трябва да забравя родния си край. Трябва да градим мостове на сътрудничество, защото ардинчани са хора, които обичат много своя роден край“, заяви инж. Изет Шабан.

От името на всички членове на трите изселнически организации, председателят на Сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк изрази задоволство от срещата с кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0