Трети ден села в Момчилградско са без вода!

24rodopi.bg/Регион "Трети ден село Груево е без вода. Всеки път, когато спират водата заради аварии казват, че е само за един ден, но винаги в нашето

24rodopi.bg/Регион

„Трети ден село Груево е без вода. Всеки път, когато спират водата заради аварии казват, че е само за един ден, но винаги в нашето село чакаме 3-4 дни да дойде водата. Никой не мисли за народа , важно е да се напълнят първо резервоарите на „Теклас“. Омръзна ни от авариите на „В и К“. Добре, че имаме язовир, ако го нямаше сигурно щяхме да живеем като първобитните хора“, се посочва в писмо на жители на село Груево до редакцията на 24rodopi.com.

Без вода са и в други момчилградски села. Има готовност за протестни действия пред водното дружество в Кърджали. Община Момчилград подкрепя протестиращите жители на населени места, в които не е възстановено водоподаването след аварийното й спиране в средата на седмицата.

Припомняме, че 13 села в общините Кърджали и Момчилгград останаха без вода в четвъртък. Това се наложи поради дейности по монтиране на два нови въздушника на магистрален водопровод, в частта от резервоар 5000 м3 до Момчилград.

В сух режим бяха включени Резбарци, Глухар, Пепелище, Айрово, Балабаново, Върхари, Груево, Свобода, Сушево, Седлари, Багрянка, Чуково, Соколино.

COMMENTS

WORDPRESS: 0