Треньори се сбиха на „Арена Арда“

24rodopi.bg/Спорт Зрителите на стадиона в Кърджали, които бяха дошли за мача от Първа лига между „Арда“ и „Ботев“ (Пловдив) станаха свидетели на гроз

24rodopi.bg/Спорт

Зрителите на стадиона в Кърджали, които бяха дошли за мача от Първа лига между „Арда“ и „Ботев“ (Пловдив) станаха свидетели на грозен инцидент, пише спортният отдел на БТА.

Както вече 24rodopi.com писа, дербито на „златната среда“ бе спечелено от „Сините от Кърджали“ с 2:1 след обрат и победен гол в самия край на мача, а случката се разиграла в ранните минути на второто полувреме, когато „канарчетата“ водеха в резултата.

В началото на второто полувреме, помощник-треньорът Артур Ованесян се нахвърлил на кондиционния треньор на клуба – хърватина Алекса Бошкович. След спор на висок тон, отношенията между двамата са преминали към физическа саморазправа, в която арменецът нанесъл удари по своя колега. Хора от публиката в Кърджали видели всичко това и дори започнали да сочат резервната скамейка на „канарчетата“, подвиквайки: „Бият се, бият се“.

Но инцидентът не приключил до тук, тъй като след края на мача двамата подновили саморазправата. А арменецът Ованесян отново ударил по хърватина. Това се случило в зоната между съблекалнята и автобусите на отборите, отново доста хора са станали свидетели, а този път полицаите се наложило да се намесят и да спрат боя.

Информацията са сбиването по всяка вероятност била предадена на спортния редактор Атанас Василев от заинтересовани „канарчета“, защото телевизионните камери на „Арена Арда“ не уловиха този момент.

Артур Ованесян се присъедини към Ботев Пловдив в началото на тази година, по покана на тогавашния старши треньор – Азрудин Валентич. Двамата са работили и в предишния клуб на бизнесмена Антон Зингаревич – Фремад Амагер (Дания).

Ованесян отначало беше назначен начело на дублиращия отбор на „канарчетата“ във Втора лига, но след като Валентич стана спортен директор, той влезе в щаба на Желко Копич като помощник треньор там.

COMMENTS

WORDPRESS: 0