Трансферите продължават, сред кърджалийските депутати няма предатели! Тюркоглу и Георгиев остават верни на партиите си

Трансферите продължават, сред кърджалийските депутати няма предатели! Тюркоглу и Георгиев остават верни на партиите си

24rodopi.bg/Политика Няма да има кърджалийско присъствие в трансфера на депутати, които да спасят управлението на тройната коалиция, научи 24rodopi.c

24rodopi.bg/Политика

Няма да има кърджалийско присъствие в трансфера на депутати, които да спасят управлението на тройната коалиция, научи 24rodopi.com.

Премиерът в оставка Кирил Петков не успя да осигури подкрепа от 6 народни представители за кабинета си, но от същия брой гласове в пленарна зала се нуждае Асен Василев, който получи мандат за съставяне на правителство.

Елена Гунчева от Пловдив, която стана депутат от „Възраждане“ благодарение на яростните постове срещу властта в социалните мрежи, напусна партията на Костадин Костадинов, но не и парламента, както декларира. Очаква се тя да се появи в зала и да гласува за кабинета „Василев“, който ще бъде подкрепен от депутатите на „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“, както и 5-мата от „първата трансферна група от „Има такъв народ“. Но и да отсъства, това е от полза за калкулацията на тройната коалиция.

За да се случи вторият кабинет на ПП, трябва да се осигури подкрепа от още 5-ма. Най-голям е „трансферният интерес“ към представители от ИТН и „Възраждане“.

Избраният в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район Георги Георгиев никога няма да предаде „Възраждане“, декларират от партията.

Джебелчанинът Танер Тюркоглу, който стана депутат от партията на Слави Трифонов в Пловдив – област, също остава верен на ИТН.

Четиримата от Кърджалийско, които влязоха в 47-ото Народно събрание от листата на ДПС, са категорични, че кабинетът „Петков“ е най-слабият от всички правителства в България в последните 32 години. Движението няма да подкрепи и състав, предложен от финансовия министър в оставка.

На снимката: „Железният боец“ на „Възраждане“ Георги Георгиев

COMMENTS

WORDPRESS: 0