Тръгна подписката за жп спирка „Веселчане“

24rodopi.com/Кърджали Тръгна подписка за откриване на жп спирка в кърджалийски квартал „Веселчане“, до автобусната спирка на Ардински мост. Както ве

24rodopi.com/Кърджали
Тръгна подписка за откриване на жп спирка в кърджалийски квартал „Веселчане“, до автобусната спирка на Ардински мост.
Както вече 24rodopi.com писа, кърджалийци повдигнаха темата и призоваха към организиране на подписка. „По линията Кърджали – Момчилград се движат 8 влака в двете посоки. Много от пътуващите от Момчилград и с.Глухар работят и учат в областния град. След като пристигнат на жп гара Кърджали хората са принудени да използват такси, за да стигнат до училище и работното си място, тъй като до гарата няма обслужващ градски транспорт. Това създава неудобство и допълнително оскъпява пътуването до крайната цел на пътника“, посочват местни жители.
Мястото, избрано за жп спирка, е възлово. „От там минават всички автобусни линии на градския транспорт. Пътниците от влака могат да слязат и да използват градския транспорт, за да стигнат до работа и училище. Разкриването на спирката ще допринесе на пътуващите за спестяване пари за транспорт, а на БДЖ, заради удобната връзка, увеличаване пътникопотока в железницата“, мотивират се още кърджалийци.

Подписката вече е факт на сайта за онлайн петиции – https://www.peticiq.com/signatures/356300/

COMMENTS

WORDPRESS: 0