Трагедията край Чобанка: Хаккъ се прицелил в лисица, но прострелял смъртоносно от 5 метра Мурат

Трагедията край Чобанка: Хаккъ се прицелил в лисица, но прострелял смъртоносно от 5 метра Мурат

24rodopi.com/Темата+ „Лисица е изскочила пред джипа, с който тръгнали на лов Мурат и Хаккъ. От този момент насетне ловджийският адреналин е движил де

24rodopi.com/Темата+
„Лисица е изскочила пред джипа, с който тръгнали на лов Мурат и Хаккъ. От този момент насетне ловджийският адреналин е движил действията и на двамата. Мурат шофирал и натиснал спирачката, Хаккъ слязъл от колата – той е с карабина с оптика за нощно виждане и бил убеден, че ще улучи лисицата. Прицелил се и точно в този момент излезлият навън Мурат се оказал пред стрелящия вече Хаккъ. Един от друг са били на около 5 метра“, разказа пред 24rodopi.com източник, запознат в детайли с разигралата се трагедия край момчилградското село Чобанка.
Както вече 24rodopi.com първи писа, а днес прокуратурата и полицията потвърдиха новината от неделя, 42-годишният Хаккъ и 29-годишният Мурат от ловна дружинка „Равен“ имали разрешение за лов на хищници. Кървавият инцидент се разиграл до кошари на около 200 метра от махала Горна Чобанка около 1.00 часа след полунощ на 27 февруари.
В района има вълци, лисици и чакали, защото местни стопани гледат много овце, телета, крави.
„Беше шокираща гледка. Мурат беше улучен в главата. Смъртта е настъпила на място“, разказа ловец от дружинката, който е бил на мястото на трагичния инцидент.
Разследването е по чл.123, ал.1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляващ източник на повишена опасност, и ще се води под ръководството на прокуратурата. Работа по случая продължава и група „Криминална полиция“ в РУ-Момчилград.
На снимката: Хаккъ (на преден план вляво) и Мурат (на преден план вдясно) били ловни другари, но и приятели

COMMENTS

WORDPRESS: 0