Тотална зависимост! Убиецът Стефан дори спял в едно легло с майка си! Не си отварял хладилника сам, жената пътувала до Пловдив, за да му готви…

24rodopi.bg/Криминале/Темата+ Студентът Стефан С. е бил абсолютно зависим от майка си. 22-годишният мъж дори спял в едно легло с нея. Не е отварял

24rodopi.bg/Криминале/Темата+

Студентът Стефан С. е бил абсолютно зависим от майка си. 22-годишният мъж дори спял в едно легло с нея. Не е отварял сам хладилника, не е сядал да се храни без тя да му сервира на масата.

Това научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници.

Десет месеца след зверското убийство на 52-годишната жена, синът й отново влезе в съда в Кърджали. Той бе доведен от затвора в Пазарджик, където изтърпява мярката за неотклонение „задържане под стража“. Със скъсани дънки и черно яке с качулка, Стефан отказа да говори пред медиите в съдебната зала, където се състоя разпоредителното дело за убийството на майка му.

„Да, съгласен съм!“, бе единственото, което изрече пред окръжните магистрати кърджалиецът. Той потвърди делото да се гледа по съкратената процедура, като ще бъдат разпитани единствено тримата вещи лица, изготвили комплексната съдебнопсихиатрична и психологична експертиза. От това обаче редукция на наказанието няма да последва, поради обвинението в умишлено убийство и изменението в Наказателния кодекс от 2020 година.

В хода на заседанието стана ясно, че бащата на Стефан не е бил открит на адреса му, за да бъде призован в съда и евентуално конституиран като граждански ищец. Според съседи, той живее и работи в чужбина. Потърсен по телефона пък, мъжът отговорил: „Не ме занимавайте“. 

Бащата е посетил едва веднъж Стефан зад решетките. С майката не са били разведени, но са живеели разделени от години. Мъжът се е прибирал много рядко в България.

Стефан е бил толкова обвързан с майка си, че жената пътувала всяка седмица до Пловдив, където учил, за да му готви и пере дрехите, научи 24rodopi.com. Многократно пък в хода на разследването Стефан променял версията си за случилото се.

Припомняме, че през април м.г., пред камерата на 24rodopi.com младият мъж заяви: „Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“. След това пък заявил, че чул бълнуване насън от майка си, след което версията се променила отново. Пред разследващите пък посочил, че във фаталната сутрин 52-годишната жена му казала, че ще го изостави, като баща му, което пък вероятно отключило агресията. Жертвата е убита с кухненски нож. Били са нанесени две прободни рани в областта на черния дроб и тила, както и няколко прорезни по лицето и ръката. Нападението започва в дома на семейството и продължава на етажната площадка, където всичко е било оплискано с кръв.

Съдът определи дата за делото 25 март от 11.00 часа. Очаква се присъдата да бъде произнесена същия ден.

Мярката за неотклонение остава „задържане под стража“. След заседанието Стефан С. бе транспортиран отново до затвора в Пазарджик.

COMMENTS

WORDPRESS: 0