Топките на Кирил, топките на Костя и чекмедже политиката на прехода

Топките на Кирил, топките на Костя и чекмедже политиката на прехода

24rodopi.com/Коментари/Политика Кирил Петков бе замерван със снежни топки на Шипка. Новина №1 за днес. Няма български премиер, който да се е качил

24rodopi.com/Коментари/Политика
Кирил Петков бе замерван със снежни топки на Шипка.
Новина №1 за днес.
Няма български премиер, който да се е качил на паметника за трети март, и който да не е бил освиркван. Затова и бившият министър-председател не стъпи на върха.
Кирил Петков усети гнева на агитката на „Възраждане“.
Преди години, на 3 март, същото изпита и тогавашният премиер Сергей Станишев. Освиркван и наричан „руски боклук“ и призоваван с „ходи си в Москва“ от друга една, пак „патриотична“ агитка.
Петков все пак завърши речта си с „Да живее България, България над всичко“.
Хулиганщината винаги е разкарвана с автобуси. Смелостта й стига само пред паметници. Не на площадите. Може би защото там снегът е изринат и няма топки. Или пък тя самата няма топки.
По същото време, в другия край на страната експремиерът заразказва пред „мисирките“ (както самият той ги определи), че предупредил-„опашки пред бензиностанции, ток, криза, инфлация“. Сякаш, ако бе на „Дондуков“ 1, щеше да е различно. Само да припомним, че по време на Борисов бензинът достигна рекорд от 2,80 лева за литър. Дори без военен конфликт.
Проблемът в страната ни е в корупцията. В безогледното крадене в лева и в евро, особено в последните 15 години. И парите за купуване на време във властта-с милиарди за газова тръба без отклонение за страната и милиарди за несъществуващи самолети.
Най-големият враг за страната ни се намира в нея. И в хората, за които хоризонтът окончава в чекмеджета и гардероби, а топките им са заключени из килерите на различни посолства.
Добре е и Киро да го знае, но също и Костя (Костадин Костадинов). А първият изрече още, че списъкът „20“ е и в Европрокуратурата…

COMMENTS

WORDPRESS: 0