Топ краварят Айдън отново във фокус – данъчен щял да го убива!

24rodopi.bg/Общество Най-известният кравар в тази част на Родопите отново влезе във фокуса на съдебното внимание. Айдън Ю. от Петлино обвини старши и

24rodopi.bg/Общество

Най-известният кравар в тази част на Родопите отново влезе във фокуса на съдебното внимание. Айдън Ю. от Петлино обвини старши инспектор в НАП, че го е заплашил с убийство. Набеждаването обаче му струва условна присъда и обезщетение.

Мъжът, чиито крави кърджалийци от години наричат „градския добитък“, посетил офиса на приходната агенция в областния град. Той подал молба за предоставяне на копия на документи от извършена му данъчна проверка. Първоначално той разговарял със служителка, главен специалист в сектор. Тя му предоставила копията, но Айдън Ю. заявил, че това не са документите, които му са необходими. На място бил повикан и старшият инспектор, направил проверката. Между двамата възникнал спор пред няколко свидетели, тонът бил повишен, а в крайна сметка инспекторът се запътил към кабинета си, а животновъдът напуснал сградата. От НАП обаче, Айдън се отправил направо към Районната прокуратура, където подал жалба, че му била отправена заплаха за живота от страна на данъчния. „Жалбата е във връзка с отправена закана със смърт“, написъл Айдън.

Започнала проверка, която след месеци завършила с постановление за отказ да се образува наказателно производство. Нито един от свидетелите не потвърдил версията на животновъда.

Набеждаването и уронването на престижа костваха условна присъда от 10 месеца „лишаване от свобода“, както и „Обществено порицание“ за Айдън Ю. Той ще трябва да плати на държавния служител и обезщетение в размер на 3000 лева, както и съдебните разноски на двете съдебни инстанции в общ размер на 4000 лева.

Припомняме, че животновъдът се прочу през последните години като Жалбоподател №1 в страната. Бил е и клиент на прокуратурата, след като се оказа, че е ползвал чужди земи, без знанието на собствениците, за да получава европейски субсидии.

COMMENTS

WORDPRESS: 0