Тоня, Самет, Филиз…, десетки дарения само за час в Кърджали! Пунктове отварят и в селата

24rodopi.bg/Общество Само за час от отварянето на пункта за събиране на помощи в Кърджали, над 10 души дариха стоки от първа необходимост за нашите


24rodopi.bg/Общество

Само за час от отварянето на пункта за събиране на помощи в Кърджали, над 10 души дариха стоки от първа необходимост за нашите съседи, засегнати от трусовете.

Тоня Георгиева бе първият дарител от отварянето на пункта в общината, а

Самет и Филиз Мехмед дойдоха с малкия Емир, за да бъдат пример за него, и дариха за пострадалите и семействата на загиналите в Турция.

Детски дрехи и обувки, памперси, одеяла и завивки, възглавници, дрехи за възрастни бяха сортирани в пункта.

„От сърце благодаря на гражданите на Кърджали, които за пореден път протягат ръка да помогнат на хора в беда!“, обяви кметът Хасан Азис.

Дарения в подкрепа на бедстващите след катастрофалните земетресения в Югоизточна Турция освен в Кърджали, ще се събират от утре и във всички  67 кметства и 28 кметски наместничества на територията на община Кърджали от 8 до 17 ч.

Желаещите да помогнат на потърпевшите от трусовете наши съседи могат да предоставят като дарение нови топли дрехи и обувки за деца и възрастни, постелъчен инвентар, пакетирани хранителни продукти, консерви, детски пюрета , хигиенни материали, препарати за почистване  и др.

COMMENTS

WORDPRESS: 0