Толкова много снимки си направи с Рюте, а не е разбрал защо не ни искат в Шенген

24rodopi.bg/Коментари/Политика Корупцията няма пряка връзка с приемането ни в Шенген. Това казал в предаването „Събуди се“ по Нова тв евродепутатът

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Корупцията няма пряка връзка с приемането ни в Шенген.

Това казал в предаването „Събуди се“ по Нова тв евродепутатът Илхан Кючюк, пише Факти БГ.

Този определено не се е „събудил“. Или си е отворил само едното око и от самоизтъкването колко добре е лепял плакатите на ДПС и наученото за философията на навеждането в политическите среди, е прескочил директно в темата „как е далновидно в Брюксел да четеш декларации за Истанбулската конвенция и да бъдеш добър „македонски куриер“. А, да, и да се снимаш с премиера на Нидерландия Марк Рюте, щом го зърнеш на някоя либерална сбирка.

*

„България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага, това каза пред журналисти държавният секретар по правосъдие и сигурност на Нидерландия Ерик ван дер Бюрх, който участва в срещата на вътрешните министри в Брюксел и гласува против приемането на страната ни в Шенген. Според него проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията“, съобщи Българската национална телевизия.

“Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока, трябва да бъдат изготвени и приети закони, а после и да започнат и да се прилагат и следващата година ще говорим отново. Законите първо трябва да бъдат приети от парламента в България, но после трябва да бъдат и приложени, защото приемането на един закон не е същото като прилагането му. След това трябва да има доклад на Европейската комисия и ако България отговаря на изискванията, пътят към Шенген й ще бъде открит”, подчертава Ван дер Бюрх.

*

Началникът на Ван дер Бюрх се казва Марк Рюте, премиер на Нидерландия и трайно присъстващ в снимковия архив на Кючюк.

Язък за толкова много „щрак-щрак“.

 

Ердоган към Румен Радев: Бъди като мен! – четете по-късно само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0