„Тиймбилдингът“ на общинските съветници – гербери бойкотират, депесари се кахърят за „язвата“ „Възрожденци“

„Тиймбилдингът“ на общинските съветници – гербери бойкотират, депесари се кахърят за „язвата“ „Възрожденци“

24rodopi.bg/Политика  9 съветници от ГЕРБ, Мехмед Ходжа от „ДОСТ“ и Раиф Мустафа от ДПС не се включиха в „Обучение`2022“ на Общински съвет-Кърджали.

24rodopi.bg/Политика

 9 съветници от ГЕРБ, Мехмед Ходжа от „ДОСТ“ и Раиф Мустафа от ДПС не се включиха в „Обучение`2022“ на Общински съвет-Кърджали.

Както вече 24rodopi.com писа, общинските съветници на Кърджали проведоха традиционния си годишен семинар, като този път изборът им бе Комплексът за винен и СПА туризъм „Старосел“.

9-членната група на ГЕРБ в Общинския съвет е отказала да пътува до едноименното курортно селище в община Хисар.

В двудневното обучение, освен представителите на ДПС, БСП, „Демократична България“, се включили и двамата бивши съветници от ГЕРБ Огнян Иванов и Веселин Желязков, които напуснаха партията си през април м. г.

Първоначално от групата на ГЕРБ в разпоредителния орган обявили, че имат неотложни ангажименти през уикенда – участие в Националното събрание на партията, на което Бойко Борисов бе преизбран за лидер.  Ръководството на Общинския съвет предложило семинарът да бъде отложен с ден, за да може целият състав да пътува за Старосел, но ръководената от Гроздан Колев група решила да не присъства. В Старосел не са пристигнали и Мехмед Ходжа от партия „ДОСТ“ и бившият председател на Общинския съвет Раиф Мустафа.

„Без съмнение обученията и семинарите от този род са полезни. Като Общински съвет имаме трески за дялане и подобен род събирания действат оздравително. Конкретно в Старосел се получи нещо като тиймбилдинг. След като на последните две-три сесии, които се провеждаха виртуално, нивото падна доста, а някои колеги се обиждаха като на пазарска кавга, вярвам, че ще се усети коренна промяна. Следващото заседание ще бъде присъствено и това ще се види от всички“, коментира пред 24rodopi.com общински съветник от ДПС.

На въпрос само теми, относими към дейността на разпоредителния орган ли са обсъждани или от по-широк диапазон, включително и моментната обществена и политическа обстановка, а и местните избори догодина, той добави: „В такъв формат, особено във веселата част или разговорите на групички, темите са неограничени. В крайна сметка сме се събрали управляващи в региона и опозиционни съветници, на следващо място – представители на управляващата коалиция и опозиционери в национален план, после са хард партийните активисти и по-умерените, а в случая дори имаше и един „замразен“. Особено във втория ден имаше много интересни разговори – и общи, и такива в по-камерни състави. На мен специално ми направи впечатление, че някои от колегите в ДПС са загрижени не кой ще бъде в съветническата листа догодина, а как да подобрим резултата в Кърджали. Знаете, че на трите парламентарни вота през 2021 година селата в община Кърджали бяха отличници, но в града резултатите говорят лошо за местните активи. През юли „Има такъв народ“ станаха първа сила в града, най-вече заради слабото ни представяне в квартал „Възрожденци“. Затова колегите споделят, че промяната в ДПС трябва да започне от „Възрожденци“. Там ни е болката, язвата. Там активът ни е зле“.

На снимка: Един от пауните на комплекс „Старосел“

COMMENTS

WORDPRESS: 0