Темата+: Жилетки с технически средства се използвали в корупционната схема за придобиване на шофьорски книжки

24rodopi.com/Темата+ Кандидатите за водачи на МПС, които са си платили за шофьорска книжка извън правилата, се обличали със специална риза, оборудван

24rodopi.com/Темата+

Кандидатите за водачи на МПС, които са си платили за шофьорска книжка извън правилата, се обличали със специална риза, оборудвана с технически средства, така че верните отговори да бъдат диктувани на изпитвания.

Това разкрива главен инспектор Радослав Узунов, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР, цитиран от държавната информационна агенция.

Както първи 24rodopi.com писа тази сутрин, корупционна схема при провеждане на изпити за издаване на свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства е разкрита при съвместна операция в Кърджали.

Преди самия изпит всички явяващи преминавали през детекторна рамка, която индикира за наличие на непозволени предмети. Въпреки това кандидатите са допускани.

Припомняме, че в рамките на проведената операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Кърджали и сектор „Борба с организирана престъпност“ в Хасково, по Закона за МВР днес са задържани двама за срок от 24 часа. Единият от тях е служител на отдел „Автомобилна администрация“ в Кърджали. Другият е автоинструктор, който се явявал посредник.

Снети са обяснения от осем свидетели.

Колко богат се става по този начин? Какви шофьори са „шофьорите“ по тази схема? – четете по-късно само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0