Темата+: Законен и обезопасен ли е бил билбордът-убиец!?

24rodopi.bg/Темата+ Спазени ли са всички законови изисквания за поставяне на  билборда на пътя Кърджали-Момчилград? Обезопасен ли е бил той? На безоп

24rodopi.bg/Темата+

Спазени ли са всички законови изисквания за поставяне на  билборда на пътя Кърджали-Момчилград? Обезопасен ли е бил той? На безопасно отстояние ли е рекламното съоръжение от пътното платно?

Отговори на тези въпроси ще даде разследването на тежката катастрофа тази сутрин край Кърджали, при която загина 40-годишен мъж.

Както вече информирахме, водач на МПС загина в пътнотранспортно произшествие около 8.45 часа на 11 януари. Шофьорът загубил контрол над управлението на лек автомобил „Субару“, движещ се в посока от Кърджали за Момчилград, ударил се в билборд, след което колата се върнала на пътното платно и малко по-късно се запалила, потвърждават от Областна дирекция на полицията. Служители на МВР извадили водача, преди автомобилът да избухне в пламъци. Спешните медици, дошли на мястото на текия инцидент констатирали смъртта на шофьора.

„Рекламното съоръжение в целия си габарит отстои най-малко на 3 метра от ръба на пътната настилка, а отстоянието от центъра на носещата му колона до ръба на пътната настилка е не по-малко от 5 метра“, е посочено в Наредбата за специално ползване на пътищата.

Защо се случи трагедията на пътя край Кърджали? Основната версия – четете по-късно само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0