Темата+: Задържаните са инспектори в сектор „Проверки“! Спецов: Те са „петно“ върху НАП!

24rodopi.com/Общество/Темата+ „Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на

24rodopi.com/Общество/Темата+

„Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8 000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция“.

Това заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод ареста на двама инспектори в сектор „Проверки“ в Кърджали.

Както 24rodopi.com първи писа, те бяха задържани за корупционно престъпление, като до момента от прокуратурата не са им повдигнали обвинения.

„Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8 000 души, работещи в НАП“, заяви още Спецов. Той беше категоричен, че ръководството на приходната агенция е безкомпромисно към всяка проява на корупция, натиск и опит да се руши доверието на обществото в институцията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0