Темата+: Връщат тялото на загиналата в бус Фериде след дни!

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Тялото на загиналата родопчанка при тежката катастрофа между Унгария и Румъния се очаква да бъде транспортирано до род

24rodopi.bg/Общество/Темата+

Тялото на загиналата родопчанка при тежката катастрофа между Унгария и Румъния се очаква да бъде транспортирано до родното й село в края на седмицата.

„Най-вероятното това ще стане в четвъртък или петък, изчакват се резултатите от аутопсията“, споделиха за 24rodopi.com в село Чорбаджийско.

Припомняме, че 67-годишна Фериде пътувала заедно с други гурбетчии от Белгия към България. Инцидентът е станал в тъмната част на денонощието на 19 март.

Жената е била на гости на децата си, за да види внуците. „Често ходеше до Белгия заради малките. Съпругът й почина преди години. Прибирала се е с буса, в който е имало още около 4-5 човека. Загинала е на място при катастрофата“, разказаха познати на жената, която е от кирковското село Трепетлика.

Бусът е бил управляван от мъж от Фотиново. Всички пътуващи са били от Кирковско. Двама мъже са настанени в болница с различни травми, но без опасност за живота.

„Не помня нищо, бях заспала!“. Това пък е споделила 80-годишна жена, която също е пътувала в гурбетчийския бус. Възрастната родопчанка се е разминала с леки наранявания и вече е в родното си село Островец. Мъж от същото село е настанен в болница след инцидента. „Пострадалият е на 69 години. Всички са били при децата си в Белгия. Всяка зима прекарват там, при внуците, и напролет се прибират в региона“, споделиха близки на потърпевшите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0