Темата+: Васил Божков – кацнал, задържан, криещ тайни

24rodopi.bg/Темата+ Васил Божков се е върнал в България, за да изчисти името си пред съда. Това обяви адвокатът му Стоян Баумайер пред журналисти на

24rodopi.bg/Темата+

Васил Божков се е върнал в България, за да изчисти името си пред съда. Това обяви адвокатът му Стоян Баумайер пред журналисти на столичното летище.

„Ще бъде откаран е в МВР болница, след това евентуално ще бъде разпитан от прокуратурата“, уточни той, цитиран от агенция „Блиц“.

„Върна се съвсем доброволно. До 23 август нямаше разрешение от властите в Дубай да напуска страната от съображения за неговата сигурност“, каза още защитникът му.

От думите му стана ясно още, че първоначално Божков ще бъде задържан за 24 часа. След това се очаква да бъде задържан за 72 часа.

На въпрос дали убийството на Алексей Петров отваря ли пътя на Божков към България, защитникът му заяви: „Не го вкарвайте в роли, във филми, за които той дори не знае, че е имало кастинг. Техните пътища никога не са се пресичали“, каза още Баумайер. Той не уточни по кое обвинение е задържан клиентът му.

Самолетът на бизнесмена кацна минути след 15 часа на Терминал 2 на столичното летище. След като е преминал граничен контрол, Божков е бил задържан.

„Кацнах. Имам среща с бухалките“, написа той в профила си преди минути.

Васил Божков бе в Дубай от началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него. Самият Божков съобщи тази сутрин с пост в своя Фейсбук, че се прибира, като публикува и снимка в самолет.

Срещу Божков има общо четири разследвания. По едно от тях той е обвиняем като поръчител на убийството на Манол Велев, на хазартен бос от Благоевград и на един от атентатите срещу Алексей Петров. Божков обявява завръщането си у нас ден след погребението на бившата барета и точно осем дни сред показния разстрел на Петров.

През пролетта на миналата година бизнесменът обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

COMMENTS

WORDPRESS: 0