Темата+: Условна присъда за ловеца, застрелял свой колега!

Темата+: Условна присъда за ловеца, застрелял свой колега!

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Делото за убития авджия по време на „нощен лов“ приключи с условна присъда. 40-годишният Х.С. бе признат за виновен в п

24rodopi.bg/Общество/Темата+

Делото за убития авджия по време на „нощен лов“ приключи с условна присъда.

40-годишният Х.С. бе признат за виновен в причиняване на смъртта на 30-годишния М.Н. поради немарливо изпълнение на правно – регламентирана дейност – ловуване, представляваща източник на повишена опасност, вследствие на нарушение на нормативно регламентирани правила за боравене с оръжие и извършване на лов.

Делото бе гледано по съкратената процедура.

Виновният ловец получи две години и 4 месеца „лишаване от свобода“. Изтърпяването на наказанието бе отложено с 5-годишен изпитателен срок. За същия период от време той ще бъде лишен от право да ловува.

Припомняме, че трагедията се разигра на 27 февруари м.г. в землището на село Чобанка. 40-годишният Хаккъ и 30-годишният Мурат от ловна дружинка „Равен“ имали разрешение за лов на хищници. Кървавият инцидент станал до кошари на около 200 метра от махала Горна Чобанка около 1.00 часа след полунощ на 27 февруари. В района с развито животновъдство има вълци, лисици и чакали.

„Лисица е изскочила пред джипа, с който тръгнали на лов Мурат и Хаккъ. От този момент насетне ловджийският адреналин е движил действията и на двамата. Мурат шофирал и натиснал спирачката, Хаккъ слязъл от колата – той е с карабина с оптика за нощно виждане и бил убеден, че ще улучи лисицата. Прицелил се и точно в този момент излезлият навън Мурат се оказал пред стрелящия вече Хаккъ. Един от друг са били на около 5 метра“, разказа пред 24rodopi.com източник, запознат в детайли с разигралата се трагедия край момчилградското село Чобанка.

„Беше шокираща гледка. Мурат беше улучен в главата. Смъртта е настъпила на място“, разказа ловец от дружинката, който е бил на мястото на трагичния инцидент.

На снимката: Жертвата

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0