Темата+: Това остана от дома на Айлин, Мустафа, Айза и Мурат

Темата+: Това остана от дома на Айлин, Мустафа, Айза и Мурат

24rodopi.bg/Темата+ Руини и надежда за живи хора под развалините – това е останало от дома на Айлин, Мустафа, Айза и Мурат след опустошителното земет

24rodopi.bg/Темата+

Руини и надежда за живи хора под развалините – това е останало от дома на Айлин, Мустафа, Айза и Мурат след опустошителното земетресение в Антакия/Хатай.

Както вече 24rodopi.com писа, млада жена от ардинското село Бял извор и цялото й семейство са изчезнали при земетресението. Става въпрос за 28-годишната Айлин Канмаз, 32-годишният й съпруг Мустафа Канмаз, както и двете им деца на 5 годинки и 7 месеца – Айза и Мурат.

Жилището им на бул.“Екинджи иньоню“81 е сринато до основи, съобщиха за 24rodopi.com близки на момичето от Кърджали. Свекърът и свекървата на младата жена са спасени при акциите.

„Нямаме връзка с тях, молим, ако някой има информация, нека се свърже с роднините в Турция на номер 00905353048221“, апелират близките.

Айлин е от квартал „Диамандово“ на ардинското село Бял извор. Тя е омъжена в Турция. Съпругът й е родом от Антакия/Хатай.

Семейството живеело в новопостроена луксозна сграда. 12-етажната „Renaissance“, в която имало 250 апартамента, е построена преди 3 години, научи 24rodopi.com. Тя била обитавана от над 800 души.

Сградата е била сочена за една от най-модерните жилищни в Антакия/Хатай. Разполага е с басейн, наемите били от 6 500 лири нагоре.

Очаквайте още по темата

COMMENTS

WORDPRESS: 0