Темата+: ТЕЛК-схемата работи от 2020-та година, най-малко 50 души са били клиенти, част от тях в Турция

24rodopi.bg/Общество/Темата+ ТЕЛК-схемата в Пелин е била прилагана от 2020-ра година до този момент, научи 24rodopi.com. Установено е, че най-малко 5

24rodopi.bg/Общество/Темата+

ТЕЛК-схемата в Пелин е била прилагана от 2020-ра година до този момент, научи 24rodopi.com. Установено е, че най-малко 50 лица са се възползвали от нея. Става въпрос за жители на целия регион, както и на живеещи в Турция.

Както 24rodopi.com вече писа, 36-годишен мъж от крумовградското село е задържан. Той е безработен. Предполага се, че за издаването на един подобен документ исканата сума варира от 1000 до 3000 лева.

Припомняме, че множество медицински и други документи, свързани с представяне в ТЕЛК и освидетелстване на лица за трайна неработоспособност, са открити и иззети при претърсване в дома на задържания. Иззети са епикризи, пълномощни, писма от институции, амбулаторни листове.

Тепърва ще се изяснява дали става въпрос за напълно фалшиви документи или подписите и печатите са истински. Последното пък ще означава, че в схемата са и медицински лица. Образувано е досъдебно производство за измама, но в хода на разследването е напълно възможно обвинението да бъде преквалифицирано.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0