Темата+: Свидетелката от Канада разкри как 90-годишен кърджалиец плати 100 000 лева, а не може да получи жилището

Темата+: Свидетелката от Канада разкри как 90-годишен кърджалиец плати 100 000 лева, а не може да получи жилището

24rodopi.bg/Темата+ Пристигналата от Канада кърджалийка, във връзка с образуваните прокурорски преписки срещу брокер на недвижими имоти, била разпита

24rodopi.bg/Темата+

Пристигналата от Канада кърджалийка, във връзка с образуваните прокурорски преписки срещу брокер на недвижими имоти, била разпитана като изключително важен ключов свидетел. Тя е потвърдила всички факти и данни, свързани с измама на възрастен човек за 100 000 лева. По документи той придобива жилище в кооперация, за което брокерът твърдял, че е негова, а всъщност истинският собственик нямал представа, че някой извършва сделки с негово имущество.

С оглед прикриване на следите от измамата е било извършено и друго престъпление, подпомагащо измамните действия на брокера, а именно – сумата била преведена в клиентската сметка на кърджалийски адвокат, което е изключително грубо нарушение на закона, тъй като между адвоката и възрастния човек не са установени никакви клиентски отношения.

Ключовият свидетел е разпитан пред съдия, което закрепя неговите показания с изключително голяма степен на достоверност.

Данните сочат, че освен апартамента, продаден на възрастния човек, в същата сграда по същия механизъм били изтъргувани още 3 жилища.

Защитник на 90-годишния кърджалиец е известният адвокат Георги Белев. В момента се събират още доказателства, преписката е висяща и не е приключила, каза той. Досъдебното производство не е приключило, но адвокатът е на мнение, че следва да бъдат проведени и очни ставки с оглед на допълване на доказателствения материал по делото.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0