Темата+: Случаят със „заложниците“ е дефектът от съкратената охрана на „Билла“, крадците са знаели за проблема с пазачите

24rodopi.bg/Темата+ Случаят с „арестуваните клиенти“ в магазин „Билла“ във „Възрожденци“ е ефектът, по-скоро дефектът, от съкратената охрана на обект

24rodopi.bg/Темата+

Случаят с „арестуваните клиенти“ в магазин „Билла“ във „Възрожденци“ е ефектът, по-скоро дефектът, от съкратената охрана на обектите на веригата в Кърджали.

Това споделя служител на веригата, която има два магазина в града край Арда.

„Крадецът разполагал с информация дали в обекта има пазач или му е ден за почивка. Определено след съкращаването на охраната, отговаряща за двата магазина, криминалният контингент е улеснен и се възползвал от това. Крадецът вижда оголване в сигурността и действа, мислейки си че трябва да се пази само от жените зад каса или щанд“, сподели източникът ни.

Припомняме, че десетки кърджалийци станаха „заложници“ в хранителен магазин, след като обектът бе затворен от персонала заради евентуален извършител на кражба.

„Всичко се случи в магазин „Била“ във „Възрожденци“, около 17,40 часа в понеделник. Умишлено бяхме заключени и държани в обекта около 20 минути. Около 30-40 души имаше вътре в магазина и пред него. Впоследствие разбрахме, че е била извършена кражба предния ден, а авторът на деянието отново е влязъл. Въпреки волята ни, бяхме държани затворени до идването на полицията“, разказаха за 24rodopi.com кърджалийци, които са пазарували по това време в търговския обект.

Те са подали сигнал до 112. От полицията пък им обяснили, че могат да подадат жалба.

COMMENTS

WORDPRESS: 0