Темата+: Следствено дело срещу главния архитект, задържан е Златко Шела, рушветът – 50 бона! (обновена)

Темата+: Следствено дело срещу главния архитект, задържан е Златко Шела, рушветът – 50 бона! (обновена)

24rodopi.bg/Общество Бизнесменът Златко П.-Шела е задържаният при спецакцията на полицията за корупционна схема, свързана с разрешителния режим при с

24rodopi.bg/Общество

Бизнесменът Златко П.-Шела е задържаният при спецакцията на полицията за корупционна схема, свързана с разрешителния режим при строителство на сгради. Полицаи пък са претърсили кабинета на главния архитект на общината.

Както 24rodopi.com първи писа, следствено дело се води срещу особено важен служител в Кърджали – това е главният архитект на Общината Делин Запартов.  Акцията е започнала вчера и продължила до късно през нощта.

Шела бил посредник в рушветчийска схема. Той е бил задържан за 24 часа, като е освободен днес на обяд.

Сигналът е бил подаден от строителен предприемач от региона. Той твърди, че са му искани 50 000 евро, за да му се издаде строително разрешително за жилищна сграда.

Делин Запартов е следствен по делото. Той не е бил задържан. За него се твърди, че и със здравословни проблеми.

От МВР тази вечер потвърдиха за случая. 

Повод за действията е предварителна проверка, започнала по данни за искан подкуп. Твърди се, че от февруари до август Запартов, в съучастие със Златко Петков, искал от Баяр Делимехмед от Ардино 50 000 евро, за да му бъде издадено разрешение за строеж на жилищна сграда в Кърджали.

По случая е уведомена окръжната прокуратура в Кърджали, като в резултат е образувано и следствено дело. За документиране на престъпната дейност са приложени и специални разузнавателни средства, а вчера е разпитан и Баяр Делимехмед.

От офиса на Запартов е иззета документация, касаеща случая. Задържан за 24 часа по закона за МВР е Златко Петков.

На снимките: Запартов на среща с протестиращи заради плана за застрояване на „Беломорски“. Той  кабинета си.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0