Темата+: Салибрям Консула ли забърка паспортно-адресния скандал

Темата+: Салибрям Консула ли забърка паспортно-адресния скандал

24rodopi.bg/Темата+ Салибрям Консула вече е на свобода, той ли е предизвикал паспортно-адресния скандал? Този въпрос задават посредници, които урежд

24rodopi.bg/Темата+

Салибрям Консула вече е на свобода, той ли е предизвикал паспортно-адресния скандал?

Този въпрос задават посредници, които уреждат формалностите за придобиване на българско гражданство от наши изселници в Турция. За десетки жители на Кърджали и други населени места в региона това е доходоносен бизнес.

Занимаващият се и с уреждане на българско гражданство Салибрям С. е арестуваният с паспортистката – този слух дори върви в средите на комисионерите, които работят с изселниците, направили постъпки за българско гражданство.

Проверка на 24rodopi.com установи, че задържаният С. С. не е Салибрям Консула, който за последно бе арестуван в Пловдив по обвинение, че измамил със 17 хиляди лева студентка.

Както първи 24rodopi.com писа, паспортистка от Джебел и гражданин бяха задържани при операция на полицията на 16 март. След 24-часовото задържане Окръжна прокуратура в Кърджали остави за 72 часа зад решетки С.С., който е привлечен като обвиняем за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Предмет на разследване е предложен през март дар – парична сума на служител на МВР, за да извърши действия по служба, като във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения.

На 17 март пък бяха задържани двама селски кметове във връзка с адресни регистрации на изселници.

COMMENTS

WORDPRESS: 0