Темата+: Роднини на Гюнер: Майката на момичето иска 4000 лева и оттегля жалбата!

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Майката на изнасиленото 15-годишно момиче е поискала 4 000 лева от роднините на задържания за сексуалното посегателство

24rodopi.bg/Общество/Темата+

Майката на изнасиленото 15-годишно момиче е поискала 4 000 лева от роднините на задържания за сексуалното посегателство Гюнер, за да оттегли жалбата си срещу него. Това споделиха за 24rodopi.com снахата и братът на 28-годишния мъж.

„Заплашват ни с убийство, искат да им дадем парите. Казаха, че ще ни чакат пред полицията в Кърджали в петък. Като ги получи, щяла да влезе вътре и да си вземе жалбата и да го извади от затвора“, сподели Сийка Йорданова. Мъжът й Алехан е брат на Гюнер. Последният пък бил общ работник в Германия. Върнал се тук, а от години живеел в Хасково. На 6 май бил Кърджали, за да даде пари на детото си, което е от жена, с която се разделил.

„Пиян бил, празнували. И когато бил до един контейнер, дошла 15-годишната. Искала му цигара, той й дал. Тя му казала, да я взема със себе си, защото родителите й я карали да работи тютюн. И той я взел, закарал я в къщата на свекъра в Солище. После в Хасково. От там има клипове как играе радостна“, разказа Сийка, чийто съпруг се е върнал също от Германия заради случая.

Припомняме, че съдът в Кърджали наложи най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“, на 28-годишният мъж. Той е обвинен в отвличане и изнасилване на непълнолетната. Гюнер М. бе задържан след сигнал от близките на момичето. По първоначални данни деянието е извършено на 6 май в Кърджали, след което мъжът и момичето се придвижили до Хасково. 28-годишният бе задържан на 9 май в Хасково.

В мотивите си съдът прие, че от събраните до момента по досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Г.М. е извършил престъпленията, за които му е предявено обвинение и за които законът предвижда наказание „лишаване от свобода“. Съдът прие също така, че е налице и реална опасност същият да се укрие или да извърши престъпление.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0