Темата+: РИК извади от листата на „Атака“ Айнур и Айсун

24rodopi.bg/Политика/Темата+ Айнур Метин Боянова и Айсун Алиев Боянов се отказаха от предизборната надпревара за народни представители и Районната из

24rodopi.bg/Политика/Темата+

Айнур Метин Боянова и Айсун Алиев Боянов се отказаха от предизборната надпревара за народни представители и Районната избирателна комисия (РИК) в Кърджали ги извади от листата на партия „Атака“.

Това гласи днешното решение №57-НС на комисията.

Както вече 24rodopi.com писа, изненадващо семейството етнически турци се появиха в кандидатската листа на формацията на Волен Сидеров в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Двамата са получили дарение от 2 000 лева, за да се престрашат да се включат в патриотичната листа.

Според решението двамата кандидати – Айнур Метин Боянова, която е водач на листата, и Айсун Алиев Боянов, под номер 2, сами са подали заявления, че желаят да бъдат заличени от листата.

Председателят на РИК Павел Гатев е провел телефонен разговор с упълномощеното лице Павел Шопов и представителя на ПП “Атака“ Пламен Ангелов, като ги уведомил за постъпилите 2 броя заявления за отказ и предложил запълване местата на заличените. Шопов и Ангелов отказали да представят нови кандидати.

Листата на „Атака“ за изборите за народни представители на 2 октомври в кърджалийския избирателен район остава само с един кандидат – Ангел Николов Божилов.

33-годишната Айнур в момента е безработна, гледа двете си малки деца. 29-годишният Айсун пък работи в дърводобивната фирма на баща си.

Родителите на Айсун са от Мургово. Младото семейство често посещава фамилния имот там.

COMMENTS

WORDPRESS: 0