Темата „Ремонти блокираха града“ влиза на сесия, съветник пита: Как се контролира случващото в Кърджали заради Водния цикъл?!

24rodopi.bg/Кърджали Как Община Кърджали се включва в контрола на проекта "Воден цикъл", в рамките на законовите правомощия като администрация и като

24rodopi.bg/Кърджали

Как Община Кърджали се включва в контрола на проекта „Воден цикъл“, в рамките на законовите правомощия като администрация и като собственик на уличните мрежи? Как организира и осъществява защитата им? Колко констативни протокола са издадени за замърсявания и натрупване на строителни материали, земна маса, камъни и други извън работните площадки?

Тези въпроси към кмета на Кърджали Хасан Азис са входирани в деловодството на Общинския съвет от съветника Есен Устренска. Те ще влязат в Дневния ред на предстоящото заседание през декември.

„Подмяната на водна инфраструктура със сигурност е добра новина. Извършваните дейности по т.нар. „Воден цикъл 2“ на територията на Община Кърджали, обаче, доведоха до нерви на гражданите, хаос и блокиране на редица зони в града.

Възложител и изпълнител на „Воден цикъл 2“ не е Община Кърджали, но местните пътища са публична общинска собственост, а като обект от първостепенно значение се управляват от кмета на Общината“, са мотивите към питането от страна на Есен Устренска. Общинският съветник настоява за отговор и на въпроса: Какви са предприетите действия за отстраняване на нередности от фирмите изпълнители?

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0