Темата+: Прокурор Берхард: 4-членното семейство от България не е починало в съня си, опитвали са се да избягат от огнения ад

24rodopi.bg/Темата+4-членното семейство гурбетчии от България не е починало в съня си. Мъжът и жената, заедно с двете си деца, се опитали да напуснат

24rodopi.bg/Темата+4-членното семейство гурбетчии от България не е починало в съня си. Мъжът и жената, заедно с двете си деца, се опитали да напуснат горящата 100-годишна сграда. Телцето на 5-месечното бебе е открито след часове от следово куче.

Подробностите за разигралата се трагедия с български граждани от турски произход съобщава пред германските медии прокурорът  Хериберт Кауне-Гебхард.

Както вече 24rodopi.com писа, семейство гурбетчии от България загина при пожар в стара жилищна сграда в германския град Solingen/Золинген (Северен Рейн-Вестфалия) в понеделник, 25 март. Според експертизата пожарът е умишлен, а полицията разследва убийства.

Пожарът е възникнал на дървеното стълбище в избената част на вековната сграда. Огънят се е разпространил към покрива в рамките на пет минути поради т. нар. „коминен ефект“. Според прокурора, на стълбището е имало „ясни следи от запалителна течност – ускорител на огъня“. „Въз основа на тази констатация трябва да се приеме, че пожарът е бил подпален умишлено. Няма индикации, които да сочат ксенофобски мотив“, казва прокурорът.

Още трима души са с тежки изгаряния, а  други петима – с по-леки.

29-годишният Кънчо, 28-годишната Катя и двете им деца – Галия на 6 години и 5-месечната Емили, живеели в таванските помещения. Загиналото семейството е от пловдивското село Костиево.

COMMENTS

WORDPRESS: 0