Темата+: Продава апартаменти в сграда, която не е негова! 200 000 лева вече са преведени по сметка на роднина на „разводача“

Темата+: Продава апартаменти в сграда, която не е негова! 200 000 лева вече са преведени по сметка на роднина на „разводача“

24rodopi.bg/Темата+ Брокер влиза в новострояща се жилищна сграда в централната част на Кърджали с клиент от Джебел. Води го в апартамента от бъдещето

24rodopi.bg/Темата+

Брокер влиза в новострояща се жилищна сграда в централната част на Кърджали с клиент от Джебел. Води го в апартамента от бъдещето, който би станал негов, ако подпише предварителен договор и преведе авансово по банков път 100 000 лева.

Потенциалният новодомец не подозира шашми. Не допуска, че срещу него няма законно упълномощено от инвеститора лице, за каквото то се представя.

Двамата продължават разговора в агенция за недвижими имоти, която е собственост на жена, близка на „разводача“ в сградата.

Следва предварителен договор и посещение при нотариус за заверка само на подписите.

Парите се превеждат по сметка на друг близък на „разводача“ в сградата, който работи по подобие на прословутата схема на излежалия вече присъдата си за имотни измами строителен предприемач Христо Русев – продава нещо, което не е негово.

„Това в общи линии е схемата. Прокуратурата и икономическа полиция вече знаят за двама „ужилени“, възможно е да се появят още. Този посредник декларира, че е представител на собственика на имотите, като представя невалидно пълномощно. При нотариус се случва само нотариална заверка на подписи, но не се удостоверява цялата сделка“, разкриха пред 24rodopi.com запознат със схемата, по която ощетени се явяват крайните купувачи.

Както вече писахме, един от измамените е 90-годишен кърджалиец, който също превел 100 000 лева по сметката на роднината на посредника. Средствата са от дъщеря му, която живее в чужбина, и която също била на оглед на бъдещото жилище преди време.

„Понятие си нямам, че някой продава от мое име мои апартаменти. Ще коментирам след като полицията и прокуратурата си свършат работата“, гласи реакцията на собственика на имота.

Образувани са две преписки, разследването е за измами и за фалшифициране на документи.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0