Темата+: Полицията издирва 59-годишен за „попълване на бюлетини“

24rodopi.bg/Общество 59-годишен е издирваният за нарушения спрямо избирателните права на гражданите. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

24rodopi.bg/Общество

59-годишен е издирваният за нарушения спрямо избирателните права на гражданите.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Както 24rodopi.bg вече писа, 45-годишен мъж бе доведен с белезници. Той е председател на подвижна секция в района на село Стремци.

След получен сигнал в ОДМВР-Кърджали за неправомерни действия при гласуване в подвижна избирателна секция в населено място в областта са предприети действия за изясняване на случая, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

В сигнала се твърди, че две длъжностни лица са попълвали бюлетини вместо избиратели и фактически са упражнявали влияние да се гласува за определена политическа сила. По Закона за МВР за срок до 24 часа е задържан 45-годишен, който е съпричастен към случая, издирва се второ лице на 59 г.

Разследването е образувано по чл.167, ал.2 от Наказателния кодекс. Извършват се процесуално-следствени действия, работата продължават разследващ полицай и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция.

COMMENTS

WORDPRESS: 0